A mai napig a következő személyek jelezték részvételi szándékukat a szenior női válogatott keretbe:

Szűcs Gabi, Molnár Mari, Vainio Győri-Molnár Mária, Wieser-Takács Zsuzsa, Földesi Kati, Zsadányi Ildikó, Oltványi Katalin, Kaincz Kati, Erdei Éva, Palotás Zsuzsi, Petkovics Györgyi, dr. Hegel Zsuzsa, Szalai Enikő, dr. Kovács Hedvig, Török Zsoltné Edit, Vogler Ibolya, Gyenes Anikó

 

Az idei év programját, az egymás jobb megismerése, az összeszokás igényei szerint szándékozunk kialakítani. A válogatás szempontjai is ehhez igazodnak. Mivel a szezon elkezdődött kvalifikációs versenyeket az idei szezonra nem tudunk kiírni. A meghirdetett gyakorló és kvalifikációs versenyek a jövő évi versenyekre jelentenek belépőt.

Az idén a keret tagjai közül az öt legjobb HPC-vel rendelkező (és a játékot vállaló) játékos alkotja a bruttó csapatot, akik részt vesznek a Marisa Sgaravatti versenyen Július 5-9 között Torinóban. Ők a következők: Molnár Mari, Vainio Győri-Molnár Mária, Wieser-Takács Zsuzsa, Földesi Kati, és Zsadányi Ildikó.

Továbbá, szervezés alatt van a bruttó csapat részére szeptember 12-14 között Csehországban egy új verseny, a Visegrádi Négyek versenye. (V4)

A keret többi tagja alkotja a bruttó csapat tartalékát, és a nettó csapatot.  Számukra az St4C Négy Nemzet Szeniorjainak versenyei nyújtanak versenyzési lehetőséget nemzetközi porondon. Ez a verseny stablefore értékelésű, minden állomásán van egyéni értékelés, és a 4 legjobb eredmény számít be a csapat értékelésbe. A verseny időpontjai megtalálhatók a versenynaptárunkban, és a versenykiírás a st4c.eu oldalon. Jó lenne, ha minél többen részt tudnánk venni, ha nem is mind, de több állomáson. De minden fordulóra egy minimum 4 fős csapatot ki kell állítani!


A szenior női válogatott kvalifikációs kiírása

Az idei év programját, az egymás jobb megismerése, az összeszokás igényei szerint szándékozunk kialakítani. A válogatás szempontjai is ehhez igazodnak. Mivel a szezon elkezdődött kvalifikációs versenyeket az idei szezonra nem tudunk kiírni. A meghirdetett gyakorló és kvalifikációs versenyek a jövő évi versenyekre jelentenek belépőt.

  1. Minden kerettag kvalifikációjába beszámít a szezonban elért 8 legjobb stroke játékának eredménye, amelyet legalább 3 különböző, 18 lyukú pályán ért el. Minden olyan eredmény figyelembe vehető, ami felkerül stroke-eredménnyel a Magyar Golf Szövetség honlapján (www.hungolf.hu) az Eagle-rendszer eredményei közé. Valamint a környező országok bajnokságain elért stroke eredmények.
  2. A bruttó csapatba kerülés válogató feltétele a Ranglistán való helyezés, valamint a Magyar Kupán, és Magyar Bajnokságon való indulás.
  3. Külföldön élő játékos eredményei kiegészíthetők a külföldi ország szövetségének oldalán felvitt verseny stroke eredményével.

A nettó csapatba kerüléshez figyelembe vehető a Magyar Golf Szövetség honlapján (www.hungolf.hu) az Eagle-rendszerbe felkerülő 18 lyukú pályán játszott 8 legjobb stableford eredmény, valamint az St4C versenysorozaton elért stabelford eredmények is.


Senior női válogatott 2017 évi gyakorló és kvalifikációs versenyei

 

2017. március 29–30. (szerda–csütörtök), 10 óra, Máriavölgy (Idegen klubok tagjainak a nevezési díj 6.000 Ft/nap) Nevezési határidő: 2017. március 27. 22 óra

2017. április 13. (csütörtök), 14 óra, Tata (Idegen klubok tagjainak a nevezési díj 6.000 Ft) Nevezési határidő: 2017. április 10. 22 óra

2017. április 19–20. (szerda–csütörtök), 12 óra, Zalacsány (Idegen klubok tagjainak a nevezési díj 7.000 Ft/nap) Nevezési határidő: 2017. április 17. 22 óra

2017. május 2–3. (kedd–szerda), 12 óra, Balatonudvari (Idegen klubok tagjainak a nevezési díj 7.000 Ft/nap) Nevezési határidő: 2017. április 30. 22 óra

2017. június 13. (kedd), 12 óra Máriavölgy, Pannonia Golf & Country Club (Idegen klubok tagjainak a nevezési díj 6000Ft/nap) Nevezési határidő június 10. 22óra

2017. szeptember 13. (szerda), 12 óra Tata, Old Lake Golf Club, Nevezési határidő szeptember 11. 22óra

 

Senior női válogatott 2017 évi versenynaptára

 

Bruttó csapat

Július 5 -9.

ESLGA Marisa Sgaravatti Trophy Olaszország,Torínó.

 

Május 26 - 28.

A környező országok bajnokságai

Osztrák Nemzetközi Szenior Női BajnokságAusztria, Thermengolf Fürstenfeld. Hcp. limit 26.4

Június 5 – 7.

Horvát Nemzetközi Női és Férfi Szenior Bajnokság
Horvátország, Zágráb GCC. hcp. limit 26/22

Június 24 – 25.

Ukrán Nemzetközi Szenior Bajnokság
Ukrajna, Kiev, Royal Kiev GC. hcp. limit 26.4

Június 27 – 29.

Szlovén Nemzetközi Női Szenior Bajnokság
Szlovénia, hcp. limit 24.4

Július 4 – 6.

Szlovák Férfi és Női Szenior Bajnokság
Szlovákia, Tale. hcp. limit 36/24

Július 8 – 10.

Lengyel Nemzetközi Szenior Bajnokság
Lengyelország, hcp. limit 18.0

Augusztus 15 – 17.

Cseh Nemzetközi Férfi és Női Szenior Bajnokság
Csehország, GC. Karlovy Vary. Hcp.limit 20.0/16.0

Nettó csapat

 

 

 

St4C Négy nemzet szeniorjai versenyei

 

Süssenbrunn

May 17

Golfclub Süssenbrunn, Weingartenallee 22
Wien, A-1220 Austria

Schönfeld

May 18

Golfclub Schönfeld, Am Golfplatz 1
Schönfeld, A-2291 Austria

Kořenec

June 21

Sokrates Golf & Country Club, z.s., Kořenec 174
Boskovice, 68001 Czech Republic

 

 

Kaskáda

June 22

Golf resort Kaskáda, Na Golfu 1772
Kuřim, 66434 Czech Republic

 

Skalica

July 12

GOLF RESORT SKALICA, a.s., Potočná 40/260
Skalica, 90901 Slovakia (Slovak Republic)

 

Welten

July 13

Golf Club WELTEN, Golf Club Welten
Báč, 93030 Slovakia (Slovak Republic

 

Kisoroszi

August 16

Magyar Golf Club, Golf út 1
Kisoroszi, 2024 Hungary

Hungary

August 17

TBA,

Skalica – Finale

September 22

GOLF RESORT SKALICA, a.s., Potočná 40/260
Skalica, 90901 Slovakia (Slovak Republic

 

 

Szervezés alatt

 

5 Nemzet Nemzetközi Kupája
Olaszország.

Kedves szenior Hölgyek!

Szeretnénk megalakítani a szenior női válogatott keretet. A válogatott keret bruttó és nettó csapatból és tartalékos játékosokból állna. Kérlek, olvassátok el a csatolt levelet!
Sajnos az idő nagyon rohan, itt a szezon kezdete, ezért el kell kezdeni a szervezést, de később is lehet csatlakozni.
2017 március 29-30-án 10 órakor Máriavölgyben alakuló-felkészülő versenyt tartunk az alakuló szenior női válogatott keret számára. Verseny után megbeszélést tartanánk az idei tervekről, feladatokról, versenyekről.
A más klubok tagjai számára 6000Ft a nevezési díj naponta.
Egy napra is lehet jelentkezni.

Részvételi szándékod március 27. 22 óráig jelezd felém, a phzs2000@gmail.com e-mail címre.

Várunk március 29-én!


Üdvözlettel:
Palotásné Horváth Zsuzsanna
MSGT elnökségi tag
Telefon: 06 70 4546472


Kedves Szenior Nők!

Talán hallottatok róla, hogy 2 évvel ezelőtt néhány lelkes szenior nő gondolt egy nagyot és magyar szenior csapatként beneveztünk a Marisa Sgaravatti Trophy versenyre. Ez a verseny az ESLGA másodosztályú (6,5HCP felettiek) Európa Bajnoksága. Ti, akik nagyon jól ismeritek a magyar golfos valóságot, a szenior női mezőnyt, megértitek mekkora kihívás nemzetközi stroke versenyen elindulni. A csapat első éves célja az volt, hogy ne legyünk utolsók. Ezt sikeresen teljesítették a lányok. Tavaly sikerült még egy helyezést előre lépnünk, ami újra nagy lelkesedést adott a csapatnak. Egy kis emlékeztető a versenyről: http://www.seniorgolf.hu/egyhir.php?id=542

Ez a verseny nagy kihívás, és a legjobb öt játékosnak ad lehetőséget a versenyzésre. Ők öten a szenior női stroke (bruttó) válogatott.

De mint tudjátok, a golf mindenkié! Ezért az idei évre szeretnénk egy nettó csapatot is felállítani, hogy indulni tudjunk olyan nemzetközi versenyeken, ahol stablefore értékelés van. Több ilyen verseny lehetőség is van. Ezek általában egy vagy két napos „barátságos” versenyek, a környező országok szeniorjaival. Legtöbbön elektromos autóval is lehet indulni. És a hangulat kitűnő!

Ennek több haszna is lenne. Egyrészt lenne végre nettó szenior női csapat is. Másrészt több pályán, több golfossal játszhatnánk. Ezek legtöbbje olyan, ahol elektromos autóval is lehet játszani. (bajnokságokat leszámítva) Több gyakorlási lehetőségünk lenne. Jobban megismernénk egymás játékát. A nettó csapat „utánpótlást” jelenthetne a bruttó csapat számára, ha valaki lesérül, vagy egyéb dolog miatt nem tud versenyezni.

Jakobi Laci, a férfi válogatott csapatkapitánya felajánlotta, hogy a férfi válogatott válogató versenyein elkülönülten, tehát külön flightokban, és külön értékeléssel, de mi mint női válogatott is részt vehetünk. Mindenhol kedvezményes greenfee-t biztosítanak a válogatott keret számára! A felkészítő napok időpontja hamarosan megtalálható lesz a MSGT honlapján.

Ha többen vagyunk, több versenyen is tudunk indulni. Az egyéni teljesítményeket az Eagle rendszerben rögzített, vagy hivatalos külföldi versenyek elért eredményei alapján mérnénk. A részleteket, és hogy mely versenyeken induljunk, a jelentkezők számának függvényében dolgoznánk ki. Akik még dolgoznak, azok is jelentkezhetnek, mert évi 1-2 versenyre talán még nekik is jut idejük.

A válogatott keretet alkotnák a bruttó csapat tagjai, és a nettó csapat tartalékokkal együtt. (Max 12-18fő)

Azt gondolom, nem csak fejlődési lehetőség lenne ez számunkra, hanem emelné a Senior Társaság   presztízsét is. Ezen kívül, jó hangulatú, közösség formáló versenyeken baráti légkörben golfozhatnánk együtt.

Minden támogatást, javaslatot, ötletet várunk, és örömmel fogadunk!

Kérlek, hogy március 31-ig jelezd, a Senior Társaság felé, hogy részt tudsz-e venni a válogatott munkájában.

Hajrá (szenior) Lányok!

 

Palotásné Horváth Zsuzsanna
MSGT elnökségi tag
phzs2000@gmail.com