2018.04.12 14:30 - Hírlevél 2018/4


A lentiekben rövid ismertetőt találhattok a pályaengedély- és EGA kártya igénylésével kapcsolatban.
A rendszer a következő képpen működik:
1. szint:   Pályaengely kártya (jelenleg Regisztrált golfozói kártyának is hívjuk, mert az idéntől aki ezt megszerzi az MGSZ Regisztrált golfozója lesz!)
A teljesen kezdőknek ajánlott. Célja, hogy a golfozó alaptudását igazolja, aki ezen kártya birtokában minden magyar pályán önálló játékra jogosult!
A kártyát oktatóknál / és vagy klubok recepcióin  lehet igényelni. 
Hogyan lehet szert tenni erre a kártyára:
Vagy egy csoportos kezdő kurzus keretében végzi el a tanfolyamot (MGSZ ezt támogatja, jelenleg 29.900 Ft /fő / 10 óra) vagy egyénileg beszélni meg az oktatójával a vizsga+ kurzus feltételeit.
A Pályaengedély kártyához vizsga:
1. elméleti (alapfokú szabályvizsga) - oktatóknál lehet letenni 
2. gyakorlati vizsga (3 szakaszon pályajáték - oktatónál lehet letenni.)
Aki ezt teljesíti, és kitölti a Pályaengedély kártya igénylő lapot annak a nevét az oktatója beküldi a Szövetségbe. A kártyát itt legyártjuk és kiküldjük a klubba. A kártyának külön kiálllítási díja nincs.
2. szint: Versenyengedély kártya (más néven EGA kártya)
Annak ajánlott aki itthon már versenyezni szeretne, illetve külföldön játszani. A kártya erre a két dologra jogosít.
Hogyan lehet szert tenni erre a kártyára:
1. Hcp 54-et kell megszerezni - férfiaknak nőknek egyaránt -  vagy kezdő versenyen, vagy oktatónál EDS keretében. Oktató igazolja a hcp meglétét.
2. Szövetségi szabályvizsga letétele. (A hagyományos 40 kérdéses szabályteszt sikeres letétele.) Ezt a tesztet az elmúlt évekhez hasonlóan a klubok saját maguk szervezik. Kérjük a klubokat, hogy ezt továbbra is szervezzék, jelentkezők függvényében! A szabályvizsga díja is az elmúlt évekhez hasonlóan 3 eFt /fő.  Akinek a szabályvizsgával kapcsolatban további kérdése lenne kérem forduljon bizalommal Fucskó Tündéhez, vagy Puskás Évához aki bizonyosan segítenek ezzel kapcsolatban.
Az EGA kártyát mindenki egyénileg igényli, és az éves díj (10 eFt / fő ) befizetése után a Magyar Golf Szövetség és a játékos saját klubja azt közösen adja ki!
Remélem a fentiekkel sikerült még jobban tisztáznom a jelenlegi rendszert.
Nagyon köszönöm megtisztelő figyelmeteket,

Makszin Áron
főtitkár
Magyar Golf Szövetség