Kedves Lányok!
Mint az a versenynaptárunkban is benne van, a Magyar Bajnokság előtt még egy válogatott verseny lesz június 21.-én:
Magyar Szenior Mesterek Tornája 2018. június 21. (csütörtök),
Helyszín: Máriavölgy, Pannonia Golf & Country Club
A verseny formája: Egyéni stroke play
Nevezési díj: 3900 Ft és 9.000 Ft greenfee
A nevezési díj tartalmazza a büféebédet és a startcsomagot
A klubtagok ingyenes greenfee-vel játszhatnak.

A versenyt idén nyílttá tették, férfiak és nők is indulhatnak, minden szenior korú játékos benevezhet a versenyre. Így minden játékos megmérkőzhet a ranglisták szerinti legjobb játékosokkal, megnyerheti a bruttó és nettó díjakat és az 5.000 Ft-os ajándékcsomagot. Ezen a versenyen a legjobb 18-ba kerülésért a férfi és női játékosok együtt indulnak.
Díjak:
Bruttó és Nettó 1-2-3. helyezett (a verseny előtti érvényes HCP alapján). A legjobb 18 eredményt elérő játékos mindegyike emlékérmet és 5.000 Ft értékű ajándékcsomagot nyer a Magyar Szenior Golfozók Társasága támogatásával. A legjobb 18-ba nem kerülő játékosok között is hirdetünk férfi és női nettó 1-2-3. helyezettet, tehát itt már külön versenyeznek az eredményeikkel a nők és a férfiak.
A résztvevők közül 14 férfi és 4 női játékos a versenyt megelőző válogatók eredménye alapján ingyenes greenfee-vel indulhat a Pannonia Golf & Country Club támogatásával. A 14 férfi játékos: az aktuális magyar ranglista első 6 helyezettje, kiegészítve a saját ranglistánk legjobbjaival 14-re. A nők saját válogatóversenyt rendeznek az ingyenes játékért és a válogatottjukban való részvételért. A férfiak utoljára 2018. június 10-én szerezhetnek ranglista pontokat erre a versenyre. A nőknél a Magyar Kupa, és a Szenior Tavasz versenyen a négy legjobb kört elérő játékos indulhat ingyenesen.
A legjobb kört a következők játszották:
Wieser Takács Zsuzsa: Szenior Tavasz 91 ütés
Molnár Lászlóné: Szenior Tavasz 91 ütés
Zsadányi Ildikó: Magyar Kupa 91 ütés
dr. Kárpáti Szilvia: Magyar Kupa 92 ütés
Vainio Győri-Molnár Mária: Magyar Kupa 92 ütés (jelezte, hogy nem tud hazajönni)
Turkovics Ilona: Szenior Tavasz 94 ütés
Kérlek, jelezzétek, hogy részt tudtok-e venni a versenyen. Közülük 4 fő greenfee nélkül játszhat, de bárki nevezhet.
További jó felkészülést mindenkinek!
Üdv,
Palotás Zsuzsi
                    

Csapatot hirdetett Vainio Győri-Molnár Mária a Marisa Sgaravatti versenyre

Vainio Győri_Molnár Mária kihirdette a XXVIII. MARISA SGARAVATTI TROPHY-n résztvevő szenior női válogatottat. A versenyt 2018 július 24-27 között, Austriában Diamond Country Clubban kerül megrendezésre. www.countryclub.at
A csapat tagjai:
Wieser -Takács Zuzsa
Zsadányi Ildikó
Molnár Lászlóné
Dr. Kárpáti Szilvia
Turkovics Ilona
Vainio Gyôri-Molnár Mária 

Tartalék:  Dr. Erdei Éva
Hajrá Lányok! Jó felkészülést!
 

                                     A szenior női válogatott 2018 évi verseny és kvalifikációs naptára
 
 1. Magyar Kupa, Kisoroszi, május 12-13.
 2. Szenior Tavasz, Kisoroszi, május 24.
 3. Visegrádi 4-ek tornája, Zirc-Szarvaskút, június 4-6.
 4. Szenior Mesterek Tornája Pannónia június 21.
 5. XXIX Magyar és Nemzetközi Szenior Bajnokság, Kisoroszi, július 3-
 6. Marisa Sgaravatti Trophy, Ausztria Diamond Golf Club július 24-27.
 7. Szenior nők Bajnokok Tornája, Old Lake, szeptember 12.
 8. Szenior Ősz – Fehér Tibor Emlékverseny, Balatonudvari, október 4.
 9. Golfünnep, Pannónia, október 13-14.

                                                    Szenior női válogatott keret 2018

Vainio Győri-Molnár Mária 
Dr. Kárpáti Szilvia        
Molnár Lászlóné 
Wieser-Takács Zsuzsa        
Turkovics Ilona              
Zsadányi Ildikó        
Mervóné Kaincz Katalin    
Kovácsné Földesi Katalin                         
Dr. Erdei Éva      
Palotásné Horváth Zsuzsanna   
Susan Sweeney 
dr. Hégel Zsuzsanna  
Gyenes Anikó    
+ Dr. Lénárt Ágota             

                                    A szenior női válogatott keret 2018 évi kvalifikációs rendszere
Alapvetően nem változott a kvalifikációs szisztéma a 2017 évihez képest.
Bruttó csapat:
 1. Minden kerettag kvalifikációjába beszámít a szezonban elért 8 legjobb játékának stroke eredménye, amelyet legalább 3 különböző, 18 lyukú pályán ért el. Minden olyan eredmény figyelembe vehető, ami felkerül stroke-eredménnyel a Magyar Golf Szövetség honlapján (www.hungolf.hu) a PC-caddy nyilvántartó rendszerébe. A 18 szakaszos pályán játszott stableford versenyek eredménye is elfogadható, ha van stroke végeredménye a PC-Caddy rendszerben, még akkor is, ha van olyan szakasz, ahol stableford pont nem jár érte.
 2. A bruttó csapatba kerülés válogató feltétele a Ranglistán való helyezés, valamint a Magyar Kupán, és Magyar Bajnokságon való indulás.
 3. Beszámíthatók a környező országok bajnokságain elért stroke eredmények.
 4. Külföldön élő játékosok eredményei kiegészíthetők a külföldi ország bajnokságainak, és versenyeinek stroke eredményeivel, amelyek az adott ország szövetségének oldalán megtalálhatók.
Nettó csapat:
 1. A nettó csapatba kerüléshez figyelembe vehető a Magyar Golf Szövetség honlapján (www.hungolf.hu) a PC-caddy nyilvántartó rendszerbe felkerülő 18 lyukú pályán játszott 8 legjobb stableford eredmény,
 2. valamint a környező országok bajnokságán, vagy az St4C versenysorozaton elért stableford eredmények, valamint a GCT Touron elért eredmények, melyek az interneten ellenőrizhetők.

A szenior női keret 2018

Kedves szenior golfozó nők!
Szenior női válogatottunk szép sikerekkel zárta a 2017-es évet.
Nagyon nehéz körülmények között derekasan helyt állt csapatunk az olaszországi XXVII Marisa Sgaravatti Trophy-n.
Szép siker volt csapatunk győzelme a Golfünnepen, ahol sokak meglepetésére, női kategóriában minden korosztályt magunk mögé utasítva nyertük meg a versenyt.

Köszönet mindenkinek, aki munkájával hozzájárult sikereinkhez!

Hamarosan itt az új szezon, új versenyekkel, és új feladatokkal!
Idén is szeretnénk részt venni a Marisa Sgaravatti Trophy-n, ami Ausztriában kerül megrendezésre 2018 július 24-27. között, Atzenbruggban, a Diamond Golf Clubban.
Az idei szezonban mi leszünk a házigazdái a Visegrádi 4-ek versenyének, melyen mind bruttó, mind nettó csapatot indítanánk.
A szezon végén pedig a már hagyományosnak mondható Golfünnep lesz a nagy feladat.
Mint tudjátok, a szenior női golfozók létszáma az idei évben sem növekszik számottevően. Ugyanakkor szükségünk van egy legalább 12-16 fős válogatott keret felállítására, ahhoz, hogy nettó és bruttó csapatot is ki tudjunk állítani.
A tavalyi kvalifikációs kiíráson érdemben nem szeretnék változtatni, emlékeztetőül, és aktualizáltan ide másolom:

Bruttó csapat:

 1. Minden kerettag kvalifikációjába beszámít a szezonban elért 8 legjobb stroke játékának eredménye, amelyet legalább 3 különböző, 18 lyukú pályán ért el. Minden olyan eredmény figyelembe vehető, ami felkerül stroke-eredménnyel a Magyar Golf Szövetség honlapján (www.hungolf.hu) az Eagle-rendszer eredményei közé. Valamint a környező országok bajnokságain elért stroke eredmények.
 2. A bruttó csapatba kerülés válogató feltétele a Ranglistán való helyezés, valamint a Magyar Kupán, és Magyar Bajnokságon való indulás.
 3. Külföldön élő játékos eredményei kiegészíthetők a külföldi ország szövetségének oldalán felvitt verseny stroke eredményével.

Nettó csapat:

A nettó csapatba kerüléshez figyelembe vehető a Magyar Golf Szövetség honlapján (www.hungolf.hu) az Eagle-rendszerbe felkerülő 18 lyukú pályán játszott 8 legjobb stableford eredmény, valamint a környező országok bajnokságán, vagy az St4C versenysorozaton elért stableford eredmények.
Nem szeretnék a bruttó és nettó keret között éles elválasztást tenni. Egyrészt a kis létszám miatt előfordulhat, hogy egy versenyre úgy tudunk csapatot kiállítani, hogy a bruttó játékos „besegít” egy nettó csapat kiállításához, vagy fordítva. Másrészt jó lenne együtt gyakorolni, és versenyezni a kvalifikációs napokon.
Kérek mindenkit, aki részt szeretne venni a válogatott keret munkájában, az 2018 február 20-ig erősítse meg jelentkezését e-mailben a phzs2000@gmail.com címemre. A jelentkezéshez kérlek, csatoljátok a kvalifikáció szempontjából releváns adatokat!
A keret összeállta után szeretnék egy szezon indító megbeszélést tartani, ahol összeállíthatnánk az évi feladattervet, és megbeszélhetnénk a feladatokhoz tartozó ötleteket. Ezután szeretnénk a klubokat megnyerni, hogy támogassák felkészülésünket.
Hajrá lányok, készüljetek az új szezonra!

Palotás Zsuzsi