A szenior női keret 2018

 

Kedves szenior golfozó nők!

Szenior női válogatottunk szép sikerekkel zárta a 2017-es évet.

Nagyon nehéz körülmények között derekasan helyt állt csapatunk az olaszországi XXVII Marisa Sgaravatti Trophy-n.

Szép siker volt csapatunk győzelme a Golfünnepen, ahol sokak meglepetésére, női kategóriában minden korosztályt magunk mögé utasítva nyertük meg a versenyt.

Köszönet mindenkinek, aki munkájával hozzájárult sikereinkhez!

Hamarosan itt az új szezon, új versenyekkel, és új feladatokkal!

Idén is szeretnénk részt venni a Marisa Sgaravatti Trophy-n, ami Ausztriában kerül megrendezésre 2018 július 24-27. között, Atzenbruggban, a Diamond Golf Clubban.

Az idei szezonban mi leszünk a házigazdái a Visegrádi 4-ek versenyének, melyen mind bruttó, mind nettó csapatot indítanánk.

A szezon végén pedig a már hagyományosnak mondható Golfünnep lesz a nagy feladat.

Mint tudjátok, a szenior női golfozók létszáma az idei évben sem növekszik számottevően. Ugyanakkor szükségünk van egy legalább 12-16 fős válogatott keret felállítására, ahhoz, hogy nettó és bruttó csapatot is ki tudjunk állítani.

A tavalyi kvalifikációs kiíráson érdemben nem szeretnék változtatni, emlékeztetőül, és aktualizáltan ide másolom:

Bruttó csapat:

  1. Minden kerettag kvalifikációjába beszámít a szezonban elért 8 legjobb stroke játékának eredménye, amelyet legalább 3 különböző, 18 lyukú pályán ért el. Minden olyan eredmény figyelembe vehető, ami felkerül stroke-eredménnyel a Magyar Golf Szövetség honlapján (www.hungolf.hu) az Eagle-rendszer eredményei közé. Valamint a környező országok bajnokságain elért stroke eredmények.
  2. A bruttó csapatba kerülés válogató feltétele a Ranglistán való helyezés, valamint a Magyar Kupán, és Magyar Bajnokságon való indulás.
  3. Külföldön élő játékos eredményei kiegészíthetők a külföldi ország szövetségének oldalán felvitt verseny stroke eredményével.

Nettó csapat:

A nettó csapatba kerüléshez figyelembe vehető a Magyar Golf Szövetség honlapján (www.hungolf.hu) az Eagle-rendszerbe felkerülő 18 lyukú pályán játszott 8 legjobb stableford eredmény, valamint a környező országok bajnokságán, vagy az St4C versenysorozaton elért stableford eredmények.

Nem szeretnék a bruttó és nettó keret között éles elválasztást tenni. Egyrészt a kis létszám miatt előfordulhat, hogy egy versenyre úgy tudunk csapatot kiállítani, hogy a bruttó játékos „besegít” egy nettó csapat kiállításához, vagy fordítva. Másrészt jó lenne együtt gyakorolni, és versenyezni a kvalifikációs napokon.

Kérek mindenkit, aki részt szeretne venni a válogatott keret munkájában, az 2018 február 20-ig erősítse meg jelentkezését e-mailben a phzs2000@gmail.com címemre. A jelentkezéshez kérlek, csatoljátok a kvalifikáció szempontjából releváns adatokat!

A keret összeállta után szeretnék egy szezon indító megbeszélést tartani, ahol összeállíthatnánk az évi feladattervet, és megbeszélhetnénk a feladatokhoz tartozó ötleteket. Ezután szeretnénk a klubokat megnyerni, hogy támogassák felkészülésünket.

Hajrá lányok, készüljetek az új szezonra!

Palotás Zsuzsi