2019.07.09 22:56 - Döntött a ESLGA közgyűlése - Magyarországon lesz a Marisa Sgaravatti Trophy 2023-ban


Az öt év múlva sorra kerülő európai golfesemény megrendezése mellé korábban teljes mellszélességgel felsorakozott a Magyar Golf Szövetség, illetve a Magyar Senior Golfozók Társasága is. Nagy magyar golf siker és hatalmas feldata is egyben egy ilyen rangos golfverseny megrendezése.  „Nagy vágyam teljesülne azzal, ha ez sikerülne és reményeim szerint a közgyűlés is zöld utat ad ennek a kezdeményezésnek és sportdiplomáciai sikert érhetünk el. A Magyar Senior Golfozók Társasága teljes támogatásáról biztosított.  A négy év múlva sorra kerülő európai golfesemény helyszíne a Robert Trent Jones Junior által tervezett Zala Springs Golf Resort lenne, amely infrastruktúrában megfelel a szigorú követelményeknek. Öröm, hogy a zalacsányi klub jelezte, hogy nyitott a dologra. Szeretek nagyot álmodni és a tervem az, hogy a díjazottak igazi hungarikumként a Herendi Porcelánmanufaktúra termékeivel állhassanak a dobogóra " nyilatkozta Batta Krisztina a senior női válogatottunk frissen kinevezett kapitánya.
Az lengyelországi verseny első és második napi eredménye: Egyéni stroke play:
Dr. Kárpáti Szilvia  91, 90
Turkovics Ilona       91, 89
Zsadányi Ildikó       94, 94
Kaincz Katalin        95, 95
Földesi Katalin       99, 91
A legjobb négy eredmény számít, így tehát az első napi 371 ütés után sikerült javítani és 364 ütéssel befejezni a versenyt. Ezzel a 16 fős mezőnyben a házigazda lengyeleket és a luxenburgi csapatot is sikerült megelőzni.

A 3. verseny napon Luxenburg csapatával játszott Match play-t válogatottunk. Ahogy az várható volt, szoros meccset vívtak a csapatok. Két szép győzelem ellenében (Dr. Kárpáti Szilvia és Zsadányi Ildikó hozta a pontot) a többiek sajnos alulmaradtak ellenfelükkel szemben. Nemes küzdelem volt, apróságok döntöttek a luxemburgi csapat javára.
A Trophy utolsó verseny napján a házigazdákkal a lengyel válogatottal játszottunk a 15. helyért.  Nagy küzdelemben kapott ki válogatottunk Ezúttal dr. Kárpáti Szilvia és Kovácsné Földesi Katalin szállította a pontokat, ám a mindent eldöntő csatát nem sikerült behúznunk így a lengyel válogatott 3:2-re nyerte a versenyt és az övék lett a 15. hely. 

Dr. Kárpáti Szilvia kapitány gyors értékelésében kiemelte a jó hangulatot és csapatösszetartást. 
Tovabbi részletek a versennyel kapcsolatban az alábbi linken érhetők el.