(2019.04.04 Jakobi László kapitány)
válogató első versenyének eredményei április 3-án Tatán:

Hideg János 79, Baldauf László és Horváth József 82-82, Horváth Péter 83, Karvász Tamás, Takács János és Tóth János 86-86, Dietrich Gábor 88, Koplányi Tibor és Molnár Mihály 89-89, Hatvári Árpád és Malatyinszki Tamás 94-94

A verseny nettó sorrendje: 1. Dietrich Gábor 35, 2. Tóth János 34, 3. Molnár Mihály 33

 

Az EB válogató állása az 1. verseny után:

Hideg János 184, Baldauf László és Horváth József 187-187, Horváth Péter 188, Karvász Tamás, Takács János és Tóth János 191-191, Dietrich Gábor 193, Koplányi Tibor és Molnár Mihály 194-194, Hatvári Árpád és Malatyinszki Tamás 199-199

A nettó eredményeket minden hónap végén (1. alkalommal április 30-án) összesítjük a hónap utolsó napján érvényes HCP-ek alapján.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

(2019.03.02 Jakobi László kapitány)

Ne ijedjen meg senki, ha valaki elindul a Magyar Kupán, a Szenior Tavaszon, valamint további 5 egy napos versenyen további két különböző pályán a 3 (vagy 2) hónap alatt, jó eredmény esetén máris valamelyik csapat tagja. A többi verseny csak lehetőség a javításra!!!

A válogatott keret tagjai:

Horváth Joe, dr. Horváth Péter, Kovács Titusz, Baldauf László, dr. Takács János, Bohács Zsolt, Hatvári Árpád, Gratzl Ferenc, Koplányi Tibor, Nagy István, Tóth János, Darázs Attila, Hideg János, Jakobi László, Miszlai Sándor, Molnár Mihály, dr. Bognár László, Malatyinszki Tamás, dr. Egervári Ferenc, Dietrich Gábor, dr. Karvász Tamás és Dietrich Tamás.

A válogatóversenyek után mind a bruttó, mind a nettó verseny legjobb 4-4 versenyzője biztos résztvevője lesz az Európa Bajnokságra utazó csapatnak, 2-2 játékos pedig szabadkártyával, a kapitány döntése után kerülhet az utazó csapatba.

Monarchia Kupa – Csehország, 2019. június 2–6-ig

Szenior EB – Wales – 2019. július 30 – aug. 4-ig

Minden játékos nevezhet mindkét verseny bruttó vagy nettó csapatába is. Kérem, mindenki küldje el újra, tehát erősítse meg a nevezését a versenysorozatra a jakobikoncert@gmail.com e-mail-címre.

Válogatóverseny a Szenior Európa Bajnokságra és a Monarchia Kupára

1. Európa Bajnokság:

Április 3. és június 30. között teljesíteni kell stroke eredménnyel 1 kétnapos és 6 egynapos versenyt legalább 4 különböző pályán. Az eredményeket kizárólag a 16 kijelölt versenyen lehet elérni, melyeket gyalogosan kell teljesíteni.

Kötelező:  a Magyar Kupa (május 18-19. Kisoroszi) mindkét  napja vagy

a Magyar Amatőr Bajnokság 3 napja közül bármelyik 2 nap (június 28-30, szintén Kisoroszi).

A nem használt eredmények közül egyet az 1 napos versenyek közé is beírhatunk a kiírás szerint.

Kötelező további hat 1 napos verseny, legalább további 3 különböző pályán. 1 pályán maximum 3 eredményt lehet használni. Az 1 napos versenyeket csak a meghatározott lehetőségekből lehet teljesíteni: Tatán, Máriavölgyön, Zalacsányban, Hencsén, Kisoroszin és Balatonudvarin.

2. Monarchia Kupa

Május 19-ig teljesíteni kell stroke eredménnyel 6 egynapos versenyt legalább 3 különböző pályán. Az eredményeket kizárólag a 10 kijelölt versenyen lehet elérni, melyeket gyalogosan kell teljesíteni.

Kötelező a következő 4 versenynap eredményéből legalább 2 eredmény:

április 18. (csütörtök) – Máriavölgy (Csörte), Közgyűlés!

május 8. (szerda) – Hencse, Szenior Tavasz

május 18-19. – Kisoroszi, Magyar Kupa (Válogató zárása a Monarchia Kupára)

 

A válogatók részletesen:

Azokon a versenyeken, ahol lehet választani a kék és sárga elütők között, mindenki eldöntheti, melyikről indul. (Megjegyzés: A bruttó eredményeknél jobban járnak a kék elütőről, a nettó eredményeknél pedig – legalábbis a hosszú kezdő ütéssel rendelkezők – a sárga elütőről indulók.)

A nettó eredményeket visszamenőleg is a június 30-án érvényes HCP szerint számoljuk ki az EB pályáján érvényes kategóriák szerint. (Hamarosan ezt is feltesszük.) Ugyanez vonatkozik a Monarchia válogatóra is, a május 19-én érvényes HCP és a verseny pályája kategóriái szerint…

A válogató sorozatba tartozó versenyek idősorrendben:

április 3. (szerda) – Tata, Hónap szenior golfozója

április 18. (csütörtök) – Máriavölgy (Csörte), Közgyűlés!

április 20. (szombat) – Zalacsány, RV

április 27. (szombat) – Máriavölgy, RV

május 4. (szombat) – Balatonudvari, RV

május 8. (szerda) – Hencse, Szenior Tavasz

május 11. (szombat) – Kisoroszi, RV

május 15. (szerda) – Tata, Hónap szenior golfozója

május 18-19. – Kisoroszi, Magyar Kupa (a válogató zárása a Monarchia Kupára)

május 26. (vasárnap) – Hencse, RV

május 31. – Tata, Matchplay Bajnokság 1. napja

vagy június 5. Monarchia Kupa 3. napja

június 8. (szombat) – Balatonudvari, RV

június 15. (szombat) – Tata, RV

június 16. (vasárnap) – Máriavölgy, RV (a válogató zárása a Mesterek Tornájára)

június 20. (csütörtök) – Máriavölgy, Mesterek Tornája (ez csak terv, még a pályával nincs egyeztetve)

június 28-30. – Kisoroszi, Magyar Amatőr Bajnokság (a válogató zárása az EB-re)

A versenyeken elért stroke eredményekkel lehet nevezni külön külön a bruttó és nettó csapatba való válogatóra. Mindkét válogatón a legjobb 4 eredményt elérő játékos biztos utazó lesz az EB-re. Amennyiben valaki mind a 2 helyen szerepel a legjobb 4 között, az őket követő játékosok lépnek előre a rangsor alapján, attól függően, hogy az adott játékos melyik csapatban szerepel. A nettó eredményeket (stroke-HCP) az utolsó verseny, a Magyar Bajnokság 3. napja után érvényes exact HCP szerint számoljuk ki a Wales-i playing HCP alapján. Szeretnénk már április 3-án rangsort felállítani, ezért +25-tel mindenkinek megelőlegezzük április 3-án a versenyeket, így az EB válogatón (8x25) mindenki 200, a Monarchia válogatón pedig (6x25) 150 ponttal indul.

Az utazó csapatot július 3-án ill. május 21-én hirdetjük ki. A válogató állását minden szerdán a seniorgolf.hu honlapunkon a Válogatott menüpontban frissítjük. A nettó válogató állását az adott hét hétfőn este érvényes HCP szerint számoljuk ki. Ha valaki téves eredményt talál a listánkban, kérem, azonnal jelezze a jakobikoncert@gmail.com e-mail-címen, korrigálni fogjuk. A téves eredményekre vonatkozó reklamálásra június 25-én 24 óráig van lehetőség, ezt követően véglegesítjük, csak a Magyar Bajnokság eredményeivel frissítjük.

A válogató rangsorában a 4 közé csak a válogatott keret tagjai kerülhetnek. Ennek ellenére minden MSGT tag elküldheti az eredményeit, mert szabadkártyával is be lehet kerülni az utazó csapatokba kiemelkedően jó eredményekkel.