Kedves Válogatott kerettagok!

 

Dietrich Tamás, aki ideiglenesen átvette tőlem a lemondásom után a kapitányi posztot, meghirdette az átmeneti időszakban is a válogatási elveket. Ezen kismértékben szeretnék változtatni, tulajdonképpen visszatérni az általam tavaly már alkalmazott rendszerhez. Nagyon fontos, hogy a legjobb formában levő játékosok legyenek a csapat tagjai, nagyon bízom az újabb jó eredményben. Mindenképpen egy ütőképes csapattal szeretnék kiutazni idén is az EB-re, ezért vállalom a nagyobb felelősséget és a döntést az összeállításnál.

A bruttó csapat összeállítása már régebben eldőlt, ezen csak formahanyatlás vagy sérülés miatt változtatnék, de remélem, egyik sem merül fel a következő hetekben.

A bruttó csapat összeállítása:

Horváth Joe, Dr. Horváth Péter, Kovács Titusz, Dr. Takács János, S. Nagy Csaba és Gratzl Ferenc.

 

A nettó csapat kiválasztásánál a legfontosabb változtatások:

1. Hasonlóan a tavalyi válogatóhoz, négy játékos kerül be az eredmények alapján a csapatba, két játékos szabadkártyával játszhat a kapitány döntése után.

2. A Dietrich Tamás által előírt 5 eredményen felül kötelezően hozzá kell írni egy 3 napos verseny mindhárom napjának eredményét. Ez elsősorban a Szenior Bajnokság 3 napja lehet (csak itt jár a -2 ütés). De azért, hogy legyen még egy választási lehetőség, szervezek még egy 3 napos lehetőséget.

A Mesterek Tornája (június 21. Máriavölgy) után pénteken Tatán rendezünk egy válogatót 1 órai kezdettel (június 22.). Egyébként aznap este fél 9-kor lesz egy különleges koncert is Tatán az Old Lake Golf Hotelben Balázs János és Vigh Andrea közreműködésével.

Szombaton is lesz egy verseny vagy Tatán 9 órai kezdettel (Zene és golf címmel) vagy választható a ranglista verseny is Máriavölgyön. A lényeg, hogy 3 napon keresztül mindennap legyen játék. Aki a 3 nap eredményét szeretné a válogatóban használni, az nem mehet kocsival, mert erre az EB-n sincs lehetőség. (Természetesen, aki indul holnaptól a felnőtt magyar bajnokságon, azt a 3 napot is választhatja.)

Nagyon fontosnak tartom, hogy kiderüljön, egy 3 napos versenyen ki mire képes, mert az EB-n is 3 napon keresztül kell helyt állni.

Mindenkit kérek, aki még nem küldte el az 5 legjobb eredményét (3 különböző pályán), lehetőség szerint hétfőig tegye meg, hogy a válogató állását feltehessük a honlapunkra (időpont, hely, verseny, stroke).

 

A jövő pénteki és szombati tatai versenyre (ha valaki szombatra azt választja) szintén nálam lehet jelentkezni a jakobikoncert@gmail.com e-mail-címen.

 

Baráti üdvözlettel:

Jakobi Laci


A Magyar Szenior Golfozók Társasága 2018-ban is meghirdeti saját ranglistájának felállítását és az arra való felkerülés feltételeit,
mely egyben válogató a 2019-es év legfontosabb válogatott eseményeire, melyeken a szenior válogatott játékosai indulnak.
A ranglistára mindenki benevezhet, aki bármelyik 18 lyukas pályán +25-nél jobb eredményt ér el.


A versenyekre nem csak a válogatott keret tagjai nevezhetnek, mindenki számára adott a lehetőség az indulásra!
 

Szenior golfválogatott – 2018

A Magyar Szenior Golfozók Társasága 2017-es ranglistája alapján meghirdettük 18 fős válogatottunkat a 2018-as év legfontosabb eseményeire, melyeken a szenior válogatott tagjai indulhatnak. A válogatott tagjai: Horváth Josepf, Dr. Horváth Péter, Kovács Titusz, Dr. Takács János, S. Nagy Csaba, Koplányi Tibor, Nagy István, Dietrich Gábor, Gratzl Ferenc, Tóth János, Darázs Attila, Jakobi László, Máthé István, Molnár Mihály, Malatyinszki Tamás, Gulyás Gyula, Dr. Karvász Tamás, Dietrich Tamás.

A bővebb válogatott keret további tagjai: Juhász Sándor, Dr. Bognár László, Dr. Bábos János, Sándor Lajos, Egervári Ferenc, Lakatos Vilmos, Varga Miklós és Illés Antal.

Válogató a 2019. évi versenyekre

A 2019-es év Szenior Válogatottjának tagjai: a 2018-as év saját ranglistájának első 16 helyezettje, valamint szabadkártyával a mindenkori elnök és a kapitány. A válogatott mind a 18 játékosa válogatott pólót és sapkát kap év végén, valamint indulási jogot legalább egy válogatott eseményre a 2019-es évben. Ezek a versenyek: Európa Bajnokság, Monarchia Kupa, környező országok nemzetközi bajnokságai, csapatbajnokság. A ranglista mindenkori állása szerint a szövetségi kapitány az elnökkel konzultálva dönt a különböző versenyekre nevező játékosok között az induló csapatok összeállításáról, elsősorban az alábbi szempontok alapján:

1. A verseny állása, eredmények alapján
2. Emberi, versenyzői adottságok
3. A bruttó csapat eredményességének figyelembevétele
Figyelem: a mindenkori válogatott keret játékosai további válogató versenyeken indulhatnak jelentős kedvezménnyel!

 

Kiírások:

1. Az MSGT ranglistája

A ranglistára minden játékos nevezhet, aki 2018. augusztus 1-ig betölti az 55. életévét és tagja az MSGT-nek (Magyar Szenior Golfozók Társasága). Amint betölti valaki az 55 évet, korábbi férfi eredményeit is figyelembe vesszük. A ranglistán minden versenyző a 2018-as év 10 legjobb stroke eredményével vehet részt, melyeket minimum 5 különböző 18 lyukas pályán lehet elérni. Minden olyan eredmény figyelembe vehető, ami felkerül stroke-eredménnyel a Magyar Golf Szövetség honlapjára (www.hungolf.hu) az PC Caddie -rendszer Online scoring eredményei közé. Eredményeket lehet továbbá gyűjteni az MSGT honlapjának versenynaptárában szereplő környező országok háromnapos szenior bajnokságain, valamint a Szenior Európa Bajnokságon és a Monarchia Kupán. A versenyek eredményeit a stroke mínusz a pálya par ütésszámával vesszük figyelembe. Például: Tata 76 ütés -> 76 – 70 = 6 vagyis +6 ütés Máriavölgy 76 ütés -> 76 – 72 = 4 vagyis +4 ütés Ha valakinek nincs 10 versenye, vagy nincs 5 pályán eredménye, akkor a hiányzó eredményeket +25 ütéssel helyettesítjük. Így mindenki 250 ütéssel, azaz 250 ponttal indul. Amint valakinek a kiírás szerint jobb eredménye van +25-nél, (stroke-par<25), e-mailben küldheti el Jakobi Lászlónak (jakobikoncert@gmail.com), aki a ranglista állását hetente frissíti a beküldött eredmények alapján. A ranglista állása a seniorgolf.hu honlapon tekinthető meg. A rangsorban az első az, akinek legalacsonyabb az összesített eredménye. A teljes év alatt a kötelező versenyek: 2 eredmény a Szenior Tavasz, a Szenior Ősz vagy a kétnapos Magyar Kupa versenyen, vagy az egyik kétnapos válogató verseny mindkét napi eredménye. 3 eredmény a 3 napos Szenior Magyar Bajnokságon, a 3 napos Európa Bajnokságon vagy a 3 napos felnőtt bajnokságon. Fontos: egy 3 napos verseny mindhárom eredményének be kell kerülnie a Ranglista eredmények közé! (Ha mindegyik versenyről indokoltan hiányzott valaki, pótolhatja valamelyik szomszédos ország háromnapos bajnokságával előre történő bejelentési kötelezettséggel.) Kérünk minden versenyzőt, hogy folyamatosan kövesse eredményeit, hogy egyetlen eredmény se maradjon ki az értékelésből!
     

2. Magyar Szenior Mesterek Tornája

2018. június 21. (csütörtök), 12 óra
Helyszín: Máriavölgy, Pannonia Golf & Country Club
A verseny formája: Egyéni stroke play
Nevezési díj: 3900 Ft és 9.000 Ft greenfee
A nevezési díj tartalmazza a büféebédet és a startcsomagot
A klubtagok ingyenes greenfee-vel játszhatnak.

A versenyt idén nyílttá tesszük, férfiak és nők is indulhatnak, minden szenior korú játékos benevezhet a versenyre. Így minden játékos megmérkőzhet a ranglisták szerinti legjobb játékosokkal, megnyerheti a bruttó és nettó díjakat és az 5.000 Ft-os ajándékcsomagot. Ezen a versenyen a legjobb 18-ba kerülésért a férfi és női játékosok együtt indulnak

Díjak a legjobb 18 stroke eredményt elérő játékos között:

Bruttó és Nettó 1-2-3. helyezett (a verseny előtti érvényes HCP alapján). A legjobb 18 eredményt elérő játékos mindegyike emlékérmet és 5.000 Ft értékű ajándékcsomagot nyer a Magyar Szenior Golfozók Társasága támogatásával. A legjobb 18-ba nem kerülő játékosok között is hirdetünk férfi és női nettó 1-2-3. helyezettet, tehát itt már külön versenyeznek egymással az eredményeikkel a nők és a férfiak.

A résztvevők közül 14 férfi és 4 női játékos a versenyt megelőző válogatók eredménye alapján ingyenes greenfee-vel indulhat a Pannonia Golf & Country Club támogatásával. A 14 férfi játékos: az aktuális magyar ranglista első 6 helyezettje, kiegészítve a saját ranglistánk legjobbjaival 14-re. A nők saját válogatóversenyt rendeznek az ingyenes játékért és a válogatottjukban való részvételért. A férfiak utoljára 2018. június 10-én szerezhetnek ranglista pontokat erre a versenyre.

 

3. Bajnokok Tornája – Szenior Tizenkettek Bajnoksága

2018. szeptember 12. (szerda), 12 óra
Helyszín: Tata, Old Lake Golf Club
A verseny formája: Egyéni stroke play
A Bajnokok Tornájának győztesei: Bruttó 1-2-3. helyezett
A nevezési díj: 4.000 Ft és 7.500 Ft greenfee

A nevezési díj tartalmazza a büféebédet és a startcsomagot A klubtagok ingyenes greenfee-vel játszhatnak. (A versenyre nevezési díj mellett mindenki benevezhet, de a további indulók csak az ajándékcsomagot és a nettó 1-2-3. díjat nyerhetik el. A nők külön kiírás mellett a férfiakkal együtt tarthatják meg külön díjazás mellett ezt a versenyt.)

Férfi résztvevők (15 fő) a Bajnokok Tornája Trófeáért: (Az alábbi 15 fő ingyenes greenfee-vel játszhat az Old Lake Golf Club támogatásával!) A Magyar Bajnokság első 3 helyezettje, a Magyar Kupa 1-3. helyezettje, a Szenior Tavasz 1-3. helyezettje, a hivatalos magyar ranglista 1-3. helyezettje, a saját ranglistánk 1-3. helyezettje a ranglisták 2018. szeptember 1-jei állása szerint, kiegészítve a saját ranglistánk legjobbjaival 12-re, valamint 3 szabadkártyással: elnök, kapitány, 1 fő a versenyt biztosító klub részéről vagy 1 fő a szervezés részéről. Ha ez több lesz 15 főnél, akkor is mindenki indulhat a Bajnokok Tornája Trófeáért. Erre a versenyre 2018. augusztus 31-én lehet utoljára pontokat szerezni.

Idén minden férfi nevező indulhat a legjobb 12-be kerülésért, akik valamennyien emlékérmet és 6.000 Ft értékű ajándékcsomagot kapnak a Jakobi Koncert Kft. támogatásával.
A legjobb 12-be nem kerülő további versenyzők díjai: nettó 1-2-3. hely.
A versenyig további díjak felajánlását várjuk!


4. 5 Stroke Szenior Vándor Kupa – 2016/2020

Alapító: Jakobi Koncert (5 év – 5 pálya – 5 stroke eredmény)

2018-ban is folytatjuk a 2016-ban kiírt és elkezdett versenysorozatunkat a szenior játékosok számára. A verseny kiírása:

Öt pályán lehet választani 1-1 stroke eredményt. Csak azok vehetnek részt a versenyen, akiknek mind az 5 helyszínen van 1-1 eredménye. Csak olyan eredmény vehető figyelembe, ami felkerül stroke-eredménnyel a Magyar Golf Szövetség honlapján (www.hungolf.hu) az Eagl-rendszer Online scoring stroke-eredményei közé. A helyszínek: Balatonudvari, Kisoroszi, Máriavölgy, Tata és Zalacsány. Aki a 2018-as Szenior ősz verseny után a legkevesebb ütéssel áll, az lesz a 2018-as év összetett győztese. A neve rákerül az 5 Stroke Szenior Vándor Kupára, melyet minden évben másik pályán állítunk ki. A kupa 2018-ban Tatán kerül kiállításra. Az első győztes dr. Takács János, a 2. Joseph Horváth volt. Összesített eredmény 5 év után: Évente a legjobb 6 játékos pontokat szerez: 1. – 7 pont, 2. – 5 pont, 3. – 4 pont, 4. – 3 pont, 5. – 2 pont, 6. 1 – pont. Aki 5 év elteltével a legtöbb pontot szerzi, véglegesen hazaviheti a vándorkupát. Nevezés: a versenyre minden szenior játékos nevezhet, akinek már mind az öt pályán van eredménye. A legfrissebb eredményeit mindenki küldje el a jakobikoncert@gmail.com e-mail-címre, hogy folyamatosan követhessük a verseny állását. A nevezés végső határideje: 2018. szeptember 1., de ezt követően is lehet még javítani az eredményeken az utolsó versenyig.