(2018.08.20 Jakobi László)

Az MSGT válogatója a 2019-es év válogatott eseményeire
A Magyar Szenior Golfozók Társasága 2018-ban is meghirdeti válogatóját a 2019-es év legfontosabb válogatott eseményeire, melyeken a szenior válogatott játékosai indulnak. A válogatóra mindenki benevezhet, aki bármelyik 18 lyukas pályán +25-nél jobb eredményt ér el, és ami megtekinthető a PC Caddie-rendszerében. Az utolsó versenynap, mely még figyelembe vehető a 2018-as válogatóversenyen: 2018. október 25. Máriavölgy, csütörtöki csörte.
A versenyekre és a válogatóra nem csak a korábbi válogatott keret tagjai nevezhetnek, mindenki számára adott a lehetőség az indulásra! Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehetséges a jakobikoncert@gmail.com e-mail-címre való elküldéssel.
 

Szenior golfválogatott – 2019
A Magyar Szenior Golfozók Társasága 2018-as válogatójának végeredménye alapján 2018. november elején meghirdetjük 30 fős válogatott keretünket, akik részt vehetnek 2019-ben az extra versenyeinken és a válogatott itthoni munkájában. Egyúttal meghirdetjük a 20 fős válogatottunkat a 2019-es év legfontosabb eseményeire, melyeken a szenior válogatott tagjai indulhatnak. A válogatottban helyet kap a 2018-as év válogatóján a 18 legjobb eredményt elérő versenyző, valamint szabadkártyával a mindenkori elnök és a kapitány.
Válogató a 2019. évi versenyekre
A 2019-es év Szenior Válogatottjának tagjai: a 2018-as év válogatójának első 18 helyezettje, valamint szabadkártyával a mindenkori elnök és a kapitány. A válogatott mind a 20 játékosa válogatott pólót és sapkát kap év végén, valamint indulási jogot legalább egy válogatott eseményre a 2019-es évben.
Ezek a versenyek: Európa Bajnokság, Monarchia Kupa, környező országok nemzetközi bajnokságai, csapatbajnokság. A szövetségi kapitány az elnökkel konzultálva dönt a különböző versenyekre nevező válogatott játékosok között az induló csapatok összeállításáról, elsősorban az alábbi szempontok alapján:
1. Az eredmények alapján
2. Emberi, versenyzői adottságok
3. A bruttó csapat eredményességének figyelembevétele


Figyelem: a mindenkori válogatott keret játékosai (a bővebb keret tagjai is, 30 játékos!) további válogató versenyeken indulhatnak jelentős kedvezménnyel!

A válogatóra jelentkező játékosoknak nyilatkozniuk kell, hogy amennyiben bekerülnek a 20 fős válogatottba, az alábbi két legfontosabb versenyen részt tudnak-e venni, és minden feltétel nélkül vállalják-e az indulást. Akár a válogatott minden 2019-es eseményére lehet nevezni. Meg kell jelölni azt is, hogy a nevező játékos a bruttó vagy a nettó csapatban szeretne indulni. 12 HCP alatt mindkét csapatba le lehet adni a nevezést. A két legfontosabb 2019-es verseny időpontja: Monarchia Kupa (2019. június 3–6.), Európa Bajnokság (2019. július 30 – augusztus 4., Wales).

Az MSGT válogatójának kiírása
A válogatóra minden játékos nevezhet, aki 2019. július 30-ig betölti az 55. életévét és tagja az MSGT-nek (Magyar Szenior Golfozók Társasága). Amint betölti valaki az 55 évet, korábbi férfi eredményeit is figyelembe vesszük. Ameddig nem tölti be az 55. életévét, zárójelesen kerül a listára, mert csak az azt követő versenyeken vesszük figyelembe az eredményeit, pl. a jövő évi EB-n. A válogatón minden versenyző a 2018-as év 10 legjobb stroke eredményével vehet részt, melyeket minimum 5 különböző 18 lyukas pályán lehet elérni. Minden olyan eredmény figyelembe vehető, ami felkerül stroke-eredménnyel a Magyar Golf Szövetség honlapjára (www.hungolf.hu) a PC Caddie-rendszer Online scoring eredményei közé. Eredményeket lehet továbbá gyűjteni az MSGT honlapjának versenynaptárában szereplő környező országok háromnapos szenior bajnokságain, valamint a Szenior Európa Bajnokságon és a Monarchia Kupán. A versenyek eredményeit a stroke mínusz a pálya par ütésszámával vesszük figyelembe. Például: Tata 76 ütés -> 76 – 70 = 6 vagyis +6 ütés Máriavölgy 76 ütés -> 76 – 72 = 4 vagyis +4 ütés Ha valakinek nincs 10 versenye, vagy nincs 5 pályán eredménye, akkor a hiányzó eredményeket +25 ütéssel helyettesítjük. Így mindenki 250 ütéssel, azaz 250 ponttal indul. Amint valakinek a kiírás szerint jobb eredménye van +25-nél, (stroke-par<25), e-mailben küldheti el Jakobi Lászlónak (jakobikoncert@gmail.com), aki a válogató állását hetente frissíti a beküldött eredmények alapján. A válogató állása a seniorgolf.hu honlapon a férfi válogatott menüpontban tekinthető meg. A rangsorban az első az, akinek legalacsonyabb az összesített eredménye.

A teljes 2018-as év alatt a kötelező versenyek:

1. Három eredmény az alábbi 3 napos versenyek valamelyikéről. Fontos: egy 3 napos verseny mindhárom napjának eredményének be kell kerülnie a Válogató eredményei közé! A figyelembe vehető 3 napos versenyek: Szenior Magyar Bajnokság, Európa Bajnokság, további 3 napos magyar bajnokságok (szeptemberben a MID Amatőr Bajnokság!!). Lehet választani valamelyik szomszédos ország háromnapos bajnokságát is, előre történő bejelentési kötelezettséggel.

2. Két eredmény a Szenior Tavasz, a Szenior Ősz, a Mesterek Tornája, a Bajnokok Tornája (Szenior 12), a kétnapos Magyar Kupa és a Monarchia Kupa versenyek eredményeiből. Lehetőség van valamelyik 3 napos verseny fel nem használt egyik eredményének választására is.

A 2 és 3 napos versenyek listáját az év hátralevő részében szükség esetén még új versennyel bővíthetjük. Az új lehetőségekről legkésőbb 1 héttel az események előtt minden érintettnek e-mailt küldünk és feltesszük a honlapunkra is – www.seniorgolf.hu.

Kérünk minden versenyzőt, hogy folyamatosan kövesse eredményeit, hogy egyetlen eredmény se maradjon ki az értékelésből! Előzetesen elkészítek egy tájékoztató jellegű sorrendet, melyben kizárólag a Magyar Kupa, a Szenior Tavasz, a Mesterek Tornája, a Magyar Szenior Bajnokság (vagy az Európa Bajnokság) eredményei szerepelnek. Mindenki kiegészítheti a saját jó eredményeivel a kiírás szerint. Akinek jobb az EB eredménye a MB-nál, kérem, azt is cserélje. Minden további versenyt +25-tel írtam be, ezt mindenki egyénileg javítsa, amikor elküldi nevezését a 2018-as válogatónkra, egyben nevezését a 2019-es válogatott keretbe. (Hangsúlyozom: Minden verseny választható megkötés nélkül, ami megtalálható a PC Caddie-n!!)

Jelentkezési lap elérhető ITT !